2014-05-28

Lipdukai

     Ar yra vaikų, kurie nemėgtų lipdukų? Turbūt tik tokie, kuriems jie kol kas dar nepatinka ir tokie, kuriems jie jau nusibodo. Maniškis tikrai ne tik mėgsta klijuoti lipdukus, bet ir juos atlupti!

 
Ant lovos, ant kilimo, ant stalo, ant langų, ant tėvų.
IDĖJA. Klijuoti lipdukus į specialias knygeles, užrašų knygeles, gaminti atvirutes artimiesiems, leidžiant vaikui pačiam rinktis lipdukus ir juos klijuoti, gaminti korteles žaidimams ar mokymuisi. Taip pat galima derinti lipdukus ir piešinius.

AMŽIUS IR KAIP MUMS SEKĖSI. Kasparui gražiųjų DJECO lipdukų nupirkau, kai jam buvo maždaug 8mėn. Iš jų pasigaminau pirmąsias kartotines korteles (tiesiog po lipduką ar kelis užklijavau ant kartoninių lapelių). Jos visada būdavo mašinoje ir labai praversdavo, kai reikėdavo kažkur važiuoti, o Kasparas nemiegodavo. Mokiau gyvūnų pavadinimų ir jų skleidžiamų garsų. 
     Šiek tiek vyresnis, jau keli mėnesiai po savo pirmojo gimtadienio, jis pradėjo mėgti tuos lipdukus klijuoti pats. Buvo pilni namai. Taip pat dar darydavome atvirutes, puošėme kartotinį namą, mokėmės daiktų pavadinimų, raidžių. Gavome kelias lipdukų knygas dovanų, galvojau, dar per mažas, bet neįtikėtinai parūpo ir buvo įdomu: rinkdavosi lipdukus, nurodydavo, kurį jam paduoti, užklijuodavo lipduką, prispausdavo jį delnu, o paskui atlupdavo. Šitai sekėsi itin gerai. 
     Per praėjusiais Kalėdas nupirkau jam lipdukų knygą, kuri ir pradžioje, ir dabar sudomina Kasparą turbūt 9 kartus iš 10. Lipdukų dar sočiai joje yra, tikrai puiki knyga. Taip pat labai tinkama kelionėms, kaip ir šis albumas.

Centrinę kompoziciją naudoja retai.

     Pastaruoju metu reikalauja lipdukus klijuoti pats ir būtinai ant kartoninių kortelių. Labai patinka gyvatės, spėju, todėl, kad primena jam vikšrus. Va, o šiems lipdukams turbūt dar per mažas, bet vyresnieji pusbroliai įvertino teigiamai. Man jie irgi atrodo smagūs!
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...