2014-12-14

Balionas raketa. Balloon Rocket.

      Tie, kurie augina vaikus, turbūt žino, kad kartais niekaip negali suvokti, kada jie spėja patobulėti ir pasikeisti. Kartais atrodo, kad tai įvyko per naktį. Kasparui (2m. 2mėn) pradėjo patikti įvairūs eksperimentai. Tai jau man atrodo tokio gerokai ūgtelėjusio vaiko bruožas. Dabar jis jau tikrai tikrai ne tik pasyvus stebėtojas, bet pats nori viską išmėginti ir nuolat padėti. Tuo labai džiaugiuosi. Teks ieškoti naujų idėjų, kurios galėtų jį pradžiuginti ir ko nors išmokyti.
      Šįkart aprašysiu paprastą užsiėmimą, kuris patiems mažiausiems bus smagus žaidimas, o vyresnėlius gali labai daug ko išmokyti.


Tai - balionas raketa. Jai pagaminti jums reikės:
  • baliono
  • virvutės arba storesnio siūlo
  • žirklių
  • lipnios juostos
  • šiaudelio
      Pririškite vieną galą virvutės prie kedės, durų rankenos, spintos ar kažko panašaus, praverkite ją per šiaudelį, pririškite kitą galą taip, kad virvė būtų įsitempsi. Pripūskite balioną ir laikykite už galo, kad neišsileistų. Priklijuokite laikomą balioną prie šiaudelio lipnia juosta. Paleiskite balioną!


         Išbandykite įvairius variantus: pripūskite balioną daug, pripūskite jį mažai, paleiskite į nuokalnę ir atgal, pritvirtinkite kokį nors keleivį (mes iš pradžių priklijavome, o paskui ant virvutės pririšome plastikinį dinozaurą), išbandykite kelis balionus vienu metu arba skirtingų formų ir dydžių balionus, skaičiuokite vidutinį greitį ir t.t. O svarbiausia, kalbėkite ir pasakokite, kas vyksta ir kodėl. Kasparas (2m 2mėn) keletą vakarų iš eilės prašė, kad tai kartotume. O mes ir kartojome! Jis uoliai padeda viską suruošti, o paskui sutvarkyti. Tęsdami balionų temą išbandėme dar keletą užsiėmimų, kuriuos dar aprašysiu.

-------------------
SUMMARY IN ENGLISH

       If you have kids, you probably know that strange feeling that they grow up and improve their skills so fast that you even have no idea when it happened. Maybe during the night? Kasparas (2 years 2 months) is now interested in experiments. I think this is the sign of really big boy. I love that he is not a passive observer but a big helper. I appreciate it.

      I saw this balloon rocket on internet and we were exploring it all together with my son and husband. You will find instructions what to do and what you will need in the previous link. Just do not forget to tell what's happening. We also tried a few balloons the same time, balloons with the passenger (plastic dinosaur) and so on. Kasparas was so exited and we had to repeat this activity a few evenings in the row. In the future posts I will write about other balloon activities that we tried.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...