2014-09-17

Dėlionė iš daiktų

        Idėją šiam užsiėmimui pasigavau, kai pamačiau šį įrašą. Kadangi Kasparas su geometrija  jau susipažinęs, savajai dėlionei naudojau įvairius daiktus ir žaislus.

Sunku nufotografuoti visą didelį lapą su daiktais, bet gal iš detalių vaizdas aiškesnis.

            IDĖJA. Ant didelio popieriaus lapo (aš panaudojau baltą iškonstruotą popierinį maišelį nuo pirkinių) apibrėžti pasirinktų daiktų kontūrus. Tuomet paprašyti vaiko surasti, kur kiekvieno iš tų daiktų vieta.
         KAIP MUMS SEKĖSI IR AMŽIUS. Mūsų dėlionei naudojau mašinėles, lego kaladėles, metalofoną, kastuvėlį ir t.t. Stengiausi parinkti skirtingų formų ir dydžių daiktus. Kadangi paruošiamieji darbai vyko kartu su Kasparu (beveik dvejų), tai jis įsiūlė dvi mašinėles: traktoriuką ir autobusą. Pats pasisunkino užduotį, bet ją sėkmingai įveikė. Jei vaikas jaunesnis, siūlyčiau naudoti skirtingus daiktus, kad būtų lengviau, jei vyresnis - priešingai, naudoti kuo panašesnius daiktus. Pavyzdžiui, skirtingas lego kaladėles ar mašinelių kolekciją. O jeigu turite tokių pačių daiktų, bet skirtingų spalvų, galite tokią dėlionę žaisti, bandydami surasti tinkamą spalvą. Kasparui šis žaidimas patiko, pats kelis kartus iš eilės vis norėjo dėlioti ir dėlioti iš naujo. Patiko jam ir paruošiamieji darbai, todėl dabar piešdamas pats kartais bando apvedžioti kokį nors pasitaikiusį daiktą ar žaislą. Tikrai labai greita ir paprasta, o nuobodžiaujančiam mažyliui smagus, naujas užsiėmimas.  
            NUORODA. Beje, panašią idėją galima pritaikyti ir mokant vaikus padengti stalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...