2014-08-19

Pradangink dėžėje

Neseniai rašiau, kaip galima panaudoti kartoninę dėžę žaidimams ir vaiko pirštams lavinti. Bet pripažinkime, tokių žaidimų metu lavėja tikrai daugelis dalykų, o mokymosi galimybės - neribotos. Štai dar vienas užsiėmimas, kuris šįkart drąsiai tiks ir gerokai jaunesniems vaikams. Be to, trumpiau užtruksite ir gamindami.

Skylės nuotraukoje nesimato, nes Kasparas labai atsakingai atlieka užduotį.

      IDĖJA. Kartoninėje dėžėje iškirpti skylę, pro kurią tilptų įdėti medžiaginę skarelę, nedidelį rankšluostuką, kojinę ar paprastą medžiagos skiautę. Ką konkrečiai, rinktis - jums. Viskas! Parodykite vaikui, kaip galima idėti skareles į vidų, leiskite jam išiaiškinti, kur jos pradingo. Tada paprašykite, kad jis pamėgintų sutalpinti skareles pats. Aišku, galite mėginti ir su dar kitokiais daiktais, bet, manau, medžiaginiai daiktai turi privalumų - vaikui tenka sugalvoti, kaip juos suimti, sulenkti ir pan.
       AMŽIUS IR KAIP MUMS SEKĖSI. Manau, kad šis užsiėmimas jau galėtų sudominti mažylius nuo kokių 9-10mėn. Pabandykite, juk tikrai nesudėtinga pasigaminti. Gal patys mažiausi nebus uolūs užduoties atlikėjai, bet  kaip įdomu stebėti daiktą, kuris staiga pradingsta. Mūsų dėžė atvira, todėl ją pakėlus, išaiškėja paslaptis. Manau, 12mėn vaikai jau galėtų patys savarankiškai įdėti skareles pro skylę, tačiau leiskite jiems patiems tyrinėti procesą, kur kas pasislepia ir pan. Kasparui (1m. 11mėn) įdomu trumpam dar ir dabar (jis įdėjęs skarelę, visada pakelia dėžę pasižiūrėti, kur ji dingo), tačiau jaučiu, kad čia jau ribinis amžius. Bet vaikai tokie skirtingi.
     PRIEŠISTORĖ. Tiesą sakant, idėja šiam užsiėmimui man kilo matant internete siūlomus variantus, vaikams žaisti su kiaurasamčiu ir lanksčiomis lazdelėmis. Pažiūrėkite čia, bet kas skaito angliškus blogus sutiks, kad tai labai populiarus užsiėmimas vaikams, aprašytas daugybę kartų. Tačiau ar kas nors matė tas lazdeles (vamzdžiams valyti) pirkti Lietuvoje? Nes aš taip ir neprisiruošiau paieškoti.

2 komentarai:

  1. Smagus Jusu blogas, daug geru ideju randu, nes mano sunelis tokio pat amziaus kaip ir Kasparas :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Pasidalinkite, jei turėsite laiko, kokie užsiėmimai labiausiai patiko jums ir sūneliui.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...