2014-06-09

Formos ir dydžiai

     Vis negaliu atsistebėti, kad Kasparas kažką tiesiog žino. Pavyzdžiui, niekas jo specialiai nemokė žodžių "didelis", "mažas" bei jų reikšmių. Tačiau vieną dieną paprašius palyginti du daiktus, jis be vargo nurodė, kuris gi didelis, kuris mažas. Jam patinka tokios užduotys, todėl vis lyginame daiktus tarpusavyje, pats mėgsta pastebėti ką nors didelio arba mažo. Kamuolio tik pabudęs visada dabar prašo didelio! O jei atneši ne patį didžiausią, piktinasi.
 
Planavau viską nuspalvinti suaugėliškai.

     Pagaminau jam nespalvotas ir spalvotas korteles su formomis, kurių viena didelė, o kita maža. Gal ir jums pravers? Spausdinkite ir naudokite! Aišku, galima ir patiems nusibraižyti tokių figūrų.

IDĖJA: atsispausdinti ir išsikirpti korteles (nespalvotas galima nusispalvinti), kurias galima panaudoti žaidžiant "didelis" ir "mažas". Taip pat galima mokytis skirtingų formų ir jų pavadinimų. Kitas panaudojimas - atsispausdinus daugiau šių kortelių, siūlau jas visas sumaišyti ir duoti vaikui jas surūšiuoti pagal formą arba dydį. Tai turbūt tiks truputį vyresniems nei Kasparas (1metai ir 10mėn), mes kol kas naudojame pagal pirmąjį aprašymą. Mėgstamiausia jo figūra - trikampis. Išmoko po pirmo karto. Dėl to manau, kad vaikai turi daug visko matyti ir girdėti, nes mokosi patys ir neįtikėtinu greičiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...