2014-05-23

Renkame lapus



     Šiandien Kasparui pasiūliau eiti į kiemą rinkti lapų. Čia, kur dabar gyvename, vėlyvas ruduo. Tačiau neabejoju, kad galima tai pritaikyti bet kokiam metų laikui. Galima rinkti pagaliukus, akmenis, kriaukles, pumpurus, gėlių žiedus ir pan. Kasparas moka pasakyti "lapas". Būtent tai išgirdusi supratau, kad jis tam pritaria. 

IDĖJA. Ieškoti ir rinkti tai, kas yra aplinkui, dėti į kokį nors daiktą (mes rinkome į užsegamą maišelį, kad būtų sudėtingiau), paskui vėl išimti, išdėlioti, lyginti tarpusavyje, vėl sudėti ir aišku būtinai išmėtyti aplink!

KAIP MUMS SEKĖSI. Pradžioje reikėjo parodyti procesą man, tada jau Kasparas pats ėjo tų lapų ieškoti. Aš vis raginau, klausdama "kur dar yra lapas?". Jam labiau juos patiko skinti nuo krūmų nei rinkti nuo žemės. Dėti į užsegamą maišelį jam buvo neįtikėtinai smagu, kaip ir iš jo išimti. Pastaruoju metu vis leidžiu Kasparui palyginti du daiktus tarpusavyje, klausdama, kuris didelis, kuris mažas. Nežinau, kaip ir iš kur, bet jis suvokimą apie dydžius turi puikų! Dar mokėmės spalvų. Kasparui patiko mėtyti lapus visur aplinkui. Aš leidau tai daryti, paskui vėl pasiūliau viską sudėti į maišelį. Taigi tvarkytis man neteko!

AMŽIUS. Tai galima daryti ir su pačiais mažiausiais. Aišku, kuo mažesnis vaikas, tuo daugiau tėvų pagalbos gali prireikti. Kūdikiams turėtų patikti skirtingų dydžių, spalvų ir tekstūrų lapai. Vyresnieji su surinktais daiktais gali sudėlioti paveikslą, juos nuspalvinti dažais, suverti ant virvutes ar pagaliuko, panaudoti žaidžiant plastilinu. Taip pat galima palikti visa tai kuriam laikui ir kasdien vis stebėti, kaip keičiasi jų išvaizda. Aptarti, kodėl tai vyksta. Atsimenu, kad prieš tai, kai buvau mama, ir dirbau darbą, vienas kolega domėjosi, kodėl medžiai meta lapus. Dabar priežasties neprisimenu, bet neabejoju, kad vyresniesiems tikrai būtų įdomu tai išgirsti. Aš dar turiu laiko pasidomėti iš naujo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...